2013. c/O'Donnell 10, Madrid

BERTELSMANN OFFICES IN MADRID

The project remodels some existing offices on the first floor of the building and the communication with the existing cultural center of the ground floor. It modifies the entry to get an accessible entrance through a ramp and some steps. Inside the offices, part of the floor is empty to connect the two floors with stairs which are made of white sheet metal. A corporate color panel emphasizes the verticality of this space. The language used, materials and colors, differentiate the new space from the existing cultural center, designed by Enric Miralles 1990. The upper floor opens to the street facade and the interior block courtyard with a terrace that is understood as a symbolic relationship space of the offices. The glass partitions and lighting are characteristic elements of the project. [<> Use the scrollbars to see the images]

see other projects of Offices